Osztálykirándulás

[/su_slider]

A Füle tanya azzal a céllal alakult meg, hogy óvodákkal, iskolákkal együttműködve részt vegyen a gyermekek környezeti nevelésében, az élményeken alapuló ismeretszerzésben, az egészséges, sportos életmódra való igény kialakításában. Kiemelten fontosnak tartjuk a lóval való foglalkozás komoly nevelőértékét, amely jótékony hatással van a személyiségfejlődésére, az általános életvitelre, valamint kiemelt jelentőséggel bír az egészségmegőrzés területén.

A következő szolgáltatásokkal és programokkal várunk minden kedves hozzánk ellátogató Pedagógust és Gyermeket:

Kocsikázás 

Három darab, „kétlóerős” díszes, komfortos pusztabuszunkkal a város bármely részéről vállaljuk a gyermekek kiszállítását a tanya területére. Igény szerint lehetőséget nyújtunk a városban történő kocsikázásra és lovaskocsis túrák, szerenádok szervezésére is. A legnagyobb kocsink egy akár 35 fős osztály szállítására is alkalmas ponyvás jármű, így a nagy létszám sem okoz számunkra problémát. (A kisebb kocsik 25, ill. 30 főt befogadó képességűek.)
A tanyáig kiépített kerékpárút vezet, így a gyermekek által annyira kedvelt kerékpártúra biztonságosan megvalósítható. A dűlő bejáratánál buszmegálló is segíti a hozzánk érkező gyerekeknek a helyszínre való eljutást.

DSC_2439

Lovaglás

Tanyánkon képzett, gondosan válogatott, gyermekbarát, szelíd lovainkon a gyermekek kipróbálhatják a lovaglást. Kínálatunkban szerepel tudásszinttől és életkortól függően vezetőszáras pónilovaglás és futószáras lovaglás, osztálylovaglás, tereplovaglás, túralovaglás. Osztályoknak a nagy létszám miatt elsősorban lóhoz szoktató gyakorlatot, lovastorna jellegű foglalkozást tartunk. A lovasoktatást szakképzett lovasoktató ill. lovastúra vezető (gyakorló pedagógus) végzi.
A kirándulás végeztével a lovaglás iránt elkötelezett gyermekeket visszavárjuk! Kis lovasaink lovas tudásukat tovább csiszolhatják, a legügyesebbeket lóbérlési, lóbértartási, versenyzési lehetőség várja! Terveink között szerepel egy ponyvás, fedett lovarda kialakítása, amely elsősorban a téli hónapokban tesz majd jó szolgálatot.

Norbi lovaglás slide

Csikósbemutató

A Magyar virtushoz szorosan hozzátartozik a ló, a lóval való szoros összetartozás érzése. Ennek egyik legszebb és leglátványosabb példája a csikós bemutató, amely betekintést nyújt az elmúlt századok csikósainak hétköznapjaiba, és felidézi a Hortobágy környéki puszták hangulatát.

A pusztaprogram során láthatjuk ló és lovas harmonikus együttműködését: a ló fektetést, valamint különféle látványos és izgalmas show elemeket.

Állatsimogató

Nagyon kedveljük az őshonos állatfajokat, célunk hogy megismertessük a gyermekekkel a nemzeti kincsünknek ezt a különösen értékes részét. Szeretnénk, ha a hozzánk ellátogató gyermekek megtapasztalnák, átélnék és elsajátítanák a „felelősségteljes állattartás” szemléletét.

A tanya állatainak lakhelye EU szabványos, a magyar vidék sajátosságait bemutató istálló együttes. Állataink egészségesek, békés természetűek, folyamatos állatorvosi kontroll alatt állnak. A tanya területe körbezárt, a gyermekek számára biztonságos kialakítással.

Tanterem

Foglalkozásaink egy részét 80 m2-es, minden szabványt és igénytkielégítő tantermünkben tartjuk, ahol lehetőség van kihelyezett tanítási órák, vagy erdei iskola jellegű foglalkozások megtartása.  Emellett beltéri sporteszközök (ping-pong, csocsóasztal) is várják a gyerekeket.

Játszótér

Tanyánkon 1500m2 szabadtéri játékhoz. Igény szerint tartunk a gyerekeknek „pusztaolimpiát”, sorversenyeket, labdás játékokat, vagy bármilyen fogó és futójátékot. Eső esetén fedett lovardánk ad helyet a szórakozásnak.

DSC_5937

Kedves Pedagógusok! Ha ajánlatunk elnyerte tetszésüket, kérjük bátran keressenek minket, akár csak egy beszélgetés erejéig is! Kínálatunk folyamatosan bővülni fog, minden megvalósítható tervnek helyet adunk!

További információ:
(+36) 20 239 5521,  (+36) 20 456 4572

Ajánlatunk

 

Kérje ajánlatunkat!

Felkeltettük érdeklődését?
Keressen fel bennünket bátran elérhetőségeinken!

Facebook